Bilgilendirme Politikası

Madde 1: Kapsam ve Yasal Dayanak

Yönetim Kurulu tarafından Türk Ticaret Kanunu (“TTK”), Sermaye Piyasası Mevzuatı; Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) ile Borsa İstanbul A.Ş.(“BIST”) düzenlemeleri çerçevesinde ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri esas alınarak oluşturulmuştur. Bilgilendirme Politikası, Şirket ile bünyesinde faaliyet gösteren tüm ilişkili şirketler çalışanları, danışmanları, resmi otoriteleri, müşterileri, tedarikçileri, kredi verenleri, yatırımcıları, sendikaları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarını, şirkete yatırım yapmayı düşünen potansiyel tasarruf sahiplerini, analistleri (birlikte “menfaat sahipleri”) ve pay sahipleri ile yazılı ve sözlü iletişiminin esaslarını belirler. Bu politika SPK’nın II-15.1 “Özel Durumlar Tebliği” ve II-17.1 “Kurumsal Yönetim Tebliği” çerçevesinde hazırlanmıştır.
Bilgilendirme Politikası’nın uygulanmasından, gözetiminden, dönemsel olarak gözden geçirilmesinden ve geliştirilmesinden Şirket Yönetim Kurulu sorumludur. Yönetim Kurulu bu yetkisini kendisi kullanabileceği gibi, gerçek veya tüzel kişilere de devredebilir. Kurumsal Yönetim Komitesi, Bilgilendirme Politikası ile ilgili konularda Yönetim Kurulu’na yardımcı olur. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Bilgilendirme Politikası, Kamuyu Aydınlatma Platformu (“KAP”) ve Şirket’in Kurumsal İnternet Sitesi vasıtasıyla kamuya açıklanır. Bilgilendirme Politikası’nda değişiklik olması durumunda, Yönetim Kurulu tarafından onaylanan yeni metin KAP’ta ve Kurumsal İnternet Sitesi’nde ilan edilir, yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin bilgisine sunulur.

Madde 2: Amaç

Şirket “Bilgilendirme Politikası” (“Bilgilendirme Politikası”)’nın amacı; Şirket’in geçmiş performansını ve gelecek beklentilerini, Sermaye Piyasası Kanunu (“SPKn.”), Sermaye Piyasası Kurulu (“SPK”) düzenlemeleri ve ilgili diğer mevzuat (birlikte “Sermaye Piyasası Mevzuatı”) hükümlerine uymak suretiyle, pay sahipleri ve yatırımcılar (birlikte “sermaye piyasası katılımcıları”) ile aktif ve açık bir iletişimi muhafaza etmektir. Şirket “ticari sır” niteliğindeki bilgiler hariç, faaliyetleri ile ilgili stratejilerinin, kritik unsurların, risklerin ve büyüme fırsatlarının kamu ile paylaşılmasının, Şirket’in sermaye piyasası araçları için daha etkin bir piyasa oluşturacağına inanmaktadır.
Şirket kamuyu aydınlatma konusunda, Sermaye Piyasası Mevzuatı ile birlikte Türk Ticaret Kanunu (“TTK”), Borsa İstanbul A.Ş. (“Borsa”) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (“MKK”) düzenlemelerine uyar; SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nde yer alan prensiplerin hayata geçirilmesine azami özen gösterir.

Madde 3: Tanımlar

Şirket : Çates Elektrik Üretim A.Ş.’yi BIST/Borsa: Borsa İstanbul A.Ş. SPK/Kurul: Sermaye Piyasası Kurulu’nu, SPKn/Kanun: 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nu, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP): Mevzuat uyarınca kamuya açıklanması gerekli olan bilgilerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistemi, İçsel Bilgi: Sermaye piyasası araçlarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek henüz kamuya açıklanmamış bilgi, olay ve gelişmeleri, MKK: Merkezi Kayıt Kuruluşu’nu, Özel Durumlar: Sermaye piyasası araçlarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek içsel veya sürekli bilgileri, Sürekli Bilgi: İçsel bilgi tanımı dışında kalan tüm bilgi, olay ve gelişmeleri, TTK: Türk Ticaret Kanunu’nu ifade eder.

Madde 4: Bilgilendirmede Kullanılan Araçlar

Şirket, SPK ve BİST düzenlemeleri ile TTK hükümleri çerçevesinde, kamuyu aydınlatma amacıyla, aşağıdaki yöntem ve araçları kullanır : - KAP’ta ilan edilen özel durum açıklamaları ve Şirket Genel Bilgi Formu - KAP’ta ilan edilen finansal tablolar ve dipnotları, faaliyet raporları, kurumsal yönetim uyum raporları vb., - Kurumsal internet sitesi (https://www.cates.com.tr/) - Yatırımcılar için hazırlanan sunumlar, bilgi notları, bilgilendirme ve tanıtım dokümanları, - Sermaye piyasası katılımcıları ile yüz yüze veya tele-konferans vasıtasıyla yapılan bilgilendirme toplantıları, - SPK düzenlemeleri uyarınca hazırlanması gereken izahname, sirküler, duyuru metni ve diğer dokümanlar - Yazılı ve görsel medya vasıtasıyla yapılan basın açıklamaları. - Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ve günlük gazeteler vasıtasıyla yapılan ilanlar ve duyurular - Reuters, Foreks vb. veri dağıtım kuruluşlarına yapılan açıklamalar vb.,

Madde 5: Finansal Raporların Kamuya Açıklanması

Şirket’in Finansal Raporları, SPK’nın II-14.1 sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği” kapsamında ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (“KGK”) tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları (“TMS”) ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları (“TFRS”)’na göre hazırlanır. Yıllık finansal tablolar tam kapsamlı ve altı aylık finansal tablolar ise sınırlı bağımsız denetimden geçirilerek kamuya açıklanır ve kurumsal internet sitesinde ilan edilir. Aynı şekilde üç ile dokuz aylık finansal tablolar da Şirketimizce hazırlanarak SPK’nın II-14.1 sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği’nde belirtilen esas ve usullere uygun olarak kamuya açıklanmaktadır.
Finansal tablolar ve dipnotları kamuya açıklanmadan önce SPK düzenlemeleri çerçevesinde Denetim Komitesi’nden alınan uygunluk görüşüyle Yönetim Kurulu’nun onayına sunulur. Sorumluluk beyanı imzalandıktan sonra finansal tablolar, dipnotları ve varsa bağımsız denetim raporu KAP’ta açıklanır. Finansal tablolar ve dipnotlarına geriye dönük olarak Şirket’in Kurumsal İnternet Sitesi’nden ulaşılabilir. KAP’ta açıklanan Şirket finansal tablolar ve dipnotlarına geriye dönük olarak Şirket kurumsal internet sitesinin Yatırımcı İlişkileri bölümünde yer verilmektedir.
Finansal tablo ve dipnotlarda açıklanan bilgilerin yanı sıra, yatırımcıların talep ettikleri analizleri yapabilmelerini teminen, her bir finansal tablo dönemi için yatırımcı sunumu hazırlanarak (Şirket’in konsolide nakit ve borçları, yatırımlarına ilişkin bilgileri gibi ilave bilgiler de içerecek şekilde) Şirket kurumsal internet sitesinin Yatırımcı İlişkileri Bölümü’nde yer verilmektedir.

Madde 6: Faaliyet Raporunun Kamuya Açıklanması

Faaliyet Raporu, Sermaye Piyasası Mevzuatı’na ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak, Yatırımcı İlişkileri Bölümü koordinasyonunda hazırlanır; Kurumsal Yönetim Komitesi’nin uygun görüşü ile Yönetim Kurulu’nun onayından geçirilir, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ve Kurumsal İnternet Sitesi vasıtasıyla kamuya açıklanır.
Kurumsal İnternet Sitesi’nden Türkçe ve İngilizce olarak erişilebilen yıllık faaliyet raporlarının basılı kopyaları, Yatırımcı İlişkileri Bölümü’nden temin edilebilir. Ayrıca üçer aylık dönemler itibariyle hazırlanan ara dönem faaliyet raporları Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla kamuya duyurulur, Kurumsal İnternet Sitesi’nde Türkçe ve İngilizce olarak yatırımcıların bilgisine sunulur.

Madde 7: Özel Durumların Kamuya Açıklanması

Şirket’de özel durum açıklama yükümlülüğünün yerine getirilmesinin koordinasyonunda, Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi yetkili ve sorumludur.
Özel durum açıklamaları ilke olarak Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO), Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve/veya Bütçe ve Raporlama Müdürü ile Muhasebe Müdürü tarafından imzalanarak KAP’a gönderilir. Şirket adına özel durum açıklaması yapmaya yetkili kişilerin isimleri ve değişiklikler Borsa’ya bildirilir.
Özel durum açıklamaları Kurumsal İnternet Sitesi’nde de Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanır.

İdari Sorumluluğu Bulunan Kişiler Listesi
Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, “İdari Sorumluluğu Bulunan Kişiler”, Şirketin Yönetim Kurulu üyelerini, Yönetim Kurulu üyesi olmadığı halde, Şirketin içsel bilgilerine doğrudan ya da dolaylı olarak düzenli bir şekilde erişen ve Şirketin gelecekteki gelişimini ve ticari hedeflerini etkileyen idari kararları verme yetkisi olan kişiler olarak tanımlanmıştır. Bu çerçevede, Şirketimizde Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler (Genel Müdür Yardımcıları, Direktörler, Müdürler) idari sorumluluğu bulunan kişiler ve içsel bilgilerine düzenli erişen ve Şirket’in gelecekteki gelişimini ve ticari hedeflerini etkileyen idari kararları verme yetkisi olan kişiler olarak kabul edilmektedir.

Madde 8: İçsel Bilginin Kamuya Açıklanmasına Kadar Geçen Sürede Gizliliğinin Sağlanmasına

Yönelik Alınan Tedbirler
İçsel bilgilere erişimi olan kişiler listesi
Şirket tarafından, iş akdi ile veya başka bir şekilde kendisine bağlı olarak çalışan ve içsel bilgilere düzenli erişimi olan kişiler MKK’ya bildirilir ve bu bilgilerde değişiklik olduğunda en geç iki iş günü içinde gerekli güncellemeler yapılır.
İdari sorumluluğu bulunan kişilerin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde aynı zamanda içsel bilgilere erişimi olan kişiler oldukları kabul edilir.
İçsel bilgilere erişimi olan kişilerin bildiriminde aşağıdaki hususlara yer verilir:
a) İçsel bilgilere erişimi olan kişinin adı soyadı, T.C. kimlik numarası veya pasaport numarası ve varsa MKK sicil numarası,
b) Bu kişinin listede olma sebebi,
c) Listenin hazırlandığı ve güncellendiği tarih,
d) İdari sorumluluğu bulunan kişiler arasında olup olmadığı
İçsel bilgilere erişimi olan kişiler listesi aşağıda belirtilen koşullarda güncellenir:
a) Bir kişinin listede olma sebebinde bir değişiklik olduğunda,
b) Listeye yeni bir kişi eklemek gerektiğinde,
c) Listede olan bir kişinin içsel bilgilere erişimi kalktığında.
Şirket, içsel bilgilere erişimi olan kişilerin bu bilgilerle ilgili olarak SPKn. ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülüklerinden ve bu bilgilerin kötüye kullanımı ile ilgili yaptırımlardan haberdar olmasını sağlar.
İçsel bilgilere erişimi olan kişiler, içsel bilginin oluşması sürecinde ve içsel bilginin özel durum açıklamasına konu edilmesine kadar geçecek sürede, içsel bilginin gizliliğini korumakla yükümlüdür. İçsel bilgilere erişimi olan kişiler, gizlilik sözleşmesi vb. olmaksızın, prensip olarak, içsel bilgileri hiçbir suretle üçüncü kişilerle paylaşamazlar. Bu kişiler tarafından istenmeden içsel bilginin üçüncü kişilere açıklanmış veya sızmış olduğunun belirlenmesi halinde, SPK düzenlemeleri kapsamında, bilginin gizliliğinin sağlanamayacağı sonucuna ulaşılırsa, derhal özel durum açıklaması yapılır. İçsel bilgilere erişimi olan kişilerin, ticari hayatın olağan akışı içerisinde gerek olması halinde, bu bilgileri üçüncü kişiler ile paylaşabilmesi ancak taraflar arasında gizlilik sözleşmesi imzalanması ile mümkündür.

Madde 9: Diğer Bildirimlerin Kamuya Açıklanması

Yukarıda sayılanlar haricinde yapılacak diğer bildirimler (izahname, sirküler vb.), Şirket imza sirkülerince belirlenen yetkiler dâhilinde imzalanarak kamuya açıklanır.

Madde 10: Kamuya Açıklama Yapmaya Yetkili Kişiler

Yukarıda belirtilen bildirimlerin dışında, sermaye piyasası katılımcıları tarafından iletilen yazılı ve sözlü bilgi talepleri, talebin içeriğine göre, Yatırımcı İlişkileri Bölümü tarafından belirlenen yetki sınırları dâhilinde ve bir üst makamın bilgi ve onayı dâhilinde, yazılı ve/veya sözlü olarak yerine getirilir.
Yazılı ve görsel medyaya ve Reuters, Foreks vb. veri dağıtım kanallarına yapılan basın açıklamaları, sadece Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı (“CEO”), Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısı-CFO tarafından yapılabilir.
Bunun haricinde özellikle görevlendirilmedikçe, Yatırımcı İlişkileri Bölümü haricindeki Şirket çalışanları sermaye piyasası katılımcılarından gelen soruları cevaplandıramazlar. Gelen bilgi talepleri Yatırımcı İlişkileri Bölümü’ne yönlendirilir.

Madde 11: Sermaye Piyasası Katılımcıları ile İletişim

Şirket faaliyet sonuçları ile ilgili beklentiler ve hisse fiyatı konusunda sermaye piyasası katılımcılarına kesinlikle yönlendirme yapmaz/yapamaz.
Bilgilendirme Politikası’nda aksi belirtilmedikçe, sermaye piyasası katılımcıları ile Şşrket, sadece kamuya açıklama yapmaya yetkili kişiler iletişim kurabilir. Sermaye piyasası katılımcıları ile yapılan tüm mülakatlarda Şirket Yatırımcı İlişkileri Bölümü’nden bir yetkili hazır bulunur. Sermaye piyasası katılımcıları ile yapılan, kamuya açık olmayan mülakatlarda, henüz kamuya açıklanmamış ve önemli/özel (içsel) hiçbir bilgi açıklanmaz.
Sessiz Dönem: Şirket, asimetrik bilgi dağılımını ve faaliyet sonuçları ile ilgili yetkisiz açıklamaları önlemek amacıyla takvim yılının belirli dönemlerinde finansal sonuçlar ve ilgili diğer konuları sermaye piyasası katılımcıları ile tartışmaktan kaçınır. Bu döneme “Sessiz Dönem” adı verilir. Şirket için sessiz dönem üçer aylık ara ve yıllık hesap dönemine ilişkin rapor yayım tarihinden önceki iki haftalık süreyi kapsamaktadır. Şirket sessiz dönem boyunca;
a) Sermaye piyasası katılımcıları ile bire bir veya gruplar halinde yapılacak toplantılarda, kamuya açıklanmış bilgiler hariç, Şirketin finansal durumunu konuşmayacaktır,
b) Gerekli görmedikçe ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, faaliyetleri ve finansal durumu hakkında görüş bildirmeyecektir,
c) Kamuya açıklanmış bilgiler hariç, birebir ve küçük gruplar tarafından yöneltilen soruları cevaplamayacak; bu tip gruplara açıklama yapmayacaktır. Böyle bir durum söz konusu olduğu takdirde, açıklamalara Kurumsal İnternet Sitesi’nde yer verecektir.
Sessiz dönem boyunca Şirket adına kamuya açıklama yapmaya yetkili kişiler, “Sermaye Piyasası Katılımcıları ile İletişim” bölümünde belirtilen koşullar dâhilinde, konferanslara, forumlara, panellere katılabilecek, buralarda konuşma ve açıklama yapabilecektir.

Madde 12: Şirket Kurumsal İnternet Sitesi 

Kamunun aydınlatılmasında, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin tavsiye ettiği şekilde, Kurumsal İnternet Sitesi aktif olarak kullanılır. Şirket’in Kurumsal İnternet Sitesi’nde yer alan açıklamalar, Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri uyarınca yapılması gereken bildirim ve özel durum açıklamalarının yerine geçmez.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (“KAP”) vasıtasıyla kamuya yapılan tüm açıklamalara Kurumsal İnternet Sitesi üzerinden erişim imkânı sağlanır. Kurumsal İnternet Sitesi buna uygun olarak yapılandırılır ve bölümlendirilir. Kurumsal İnternet Sitesi’nin güvenliği ile ilgili her türlü önlem alınır.
Şirket Kurumsal İnternet Sitesi’nin hazırlanmasının koordinasyonundan “Kurumsal İletişim Birimi” sorumludur. Kurumsal İnternet Sitesi’nde pay sahiplerine ve yatırımcılara özgülenmiş alanlar bulunur. Bu alanların içeriği Yatırımcı İlişkileri Bölümü tarafından oluşturulur. Bu alanlar sermaye piyasası katılımcılarının şirket performansını en iyi şekilde takip edebilecekleri detayda yapılandırılır. SPK düzenlemeleri kapsamında KAP’ta ilan edilen resmi dokümanlar Kurumsal İnternet Sitesinde’de ilan edilerek yatırımcıların bu dokümanlara erişimi kolaylaştırılır.
Kurumsal İnternet Sitesi Türkçe ve İngilizce olarak SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin öngördüğü içerikte ve şekilde düzenlenir. Özellikle yapılacak genel kurul toplantılarına ilişkin ilana, gündem maddelerine, gündem maddelerine ilişkin bilgilendirme dokümanına, gündem maddeleri ile ilgili diğer bilgi, belge ve raporlara ve genel kurula katılım yöntemleri hakkındaki bilgilere, Kurumsal İnternet Sitesi’nde dikkat çekecek şekilde yer verilir.
Kurumsal İnternet Sitesi’nin geliştirilmesine yönelik çalışmalara sürekli olarak devam edilir.

Madde 13: Geleceğe Yönelik Değerlendirmelerin Açıklanmasına İlişkin Esaslar

Geleceğe yönelik değerlendirmeler, geleceğe ilişkin içsel bilgi niteliğindeki plan ve tahminleri içeren veya yatırımcılara ihraççının gelecekteki faaliyetleri ile finansal durumu ve performansı hakkında fikir veren değerlendirmeleri ifade etmektedir. Bunları açıklama mecburi olmayıp Şirket, Bilgilendirme Politikası çerçevesinde, gerek görmesi halinde geleceğe yönelik değerlendirmelerini kamuya açıklayabilir. Geleceğe yönelik değerlendirmeler, yönetim kurulu kararına veya yönetim kurulu tarafından yetki verilmiş kişinin yazılı onayına bağlı olarak açıklanabilir. Geleceğe yönelik değerlendirmeler yılda en fazla dört defa kamuya açıklanır.
Geleceğe yönelik olarak kamuya açıklanmış olan değerlendirmelerde önemli bir değişiklik ortaya çıkması durumunda, sayı sınırlamasına tabi olmaksızın açıklama yapılır. Geleceğe yönelik değerlendirmelere ilişkin açıklama, özel durum açıklaması olarak olabileceği gibi, Şirket’in faaliyet raporu veya KAP’ta açıklanması şartıyla yatırımcıların bilgilendirilmesine yönelik sunumlar aracılığıyla da yapılabilir. Geleceğe yönelik değerlendirmelere ilişkin olarak yapılacak açıklamalarda, daha önce kamuya açıklanan hususlar ile gerçekleşmeler arasında önemli ölçüde bir farklılık bulunması halinde, bu farklılıkların nedenlerine yer verilir.

Madde 14: Doğrulama Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesine İlişkin Esaslar

Şirket, yurt içinde anlaştığı bir medya takip ajansı aracılığıyla ulusal düzeyde yayın yapan önemli basın organlarında Şirket ve faaliyet gösterdiği sektörle ilgili çıkan haberleri takip etmektedir. Şirket ile ilgili haberler üst yönetime ve Yatırımcı İlişkileri Bölümü’ne düzenli olarak iletilmektedir. Ayrıca üst yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Bölümünde bulunan ve abonesi olduğumuz veri sağlayıcı yazılımlar ile de haber takibi yapılmaktadır. Şirket hakkında, tasarruf sahiplerinin yatırım kararlarını veya sermaye piyasası araçlarının fiyatını, değerini etkileyebilecek öneme sahip, basın-yayın organları veya diğer iletişim yollarıyla ilk kez kamuya duyurulan veya daha önce kamuya duyurulmuş bilgilerden farklı içerikteki haber veya söylentilerin varlığı halinde, bunların doğru veya yeterli olup olmadığı konusunda açıklama yapılır.
Şirket tarafından, doğrulama gerekip gerekmediğinin değerlendirilmesinde, haberin yayınlandığı basın-yayın organının tiraj ve bilinirliği de göz önünde bulundurularak aşağıdaki esaslara uyulur:
1 Çıkan haber içsel bilgi tanımına girecek önemde bir bilgi değil ise, konu hakkında prensip olarak herhangi bir açıklama yapılmaz. Basın-yayın organlarında çıkan ancak Özel Durumlar Tebliğ’i uyarınca özel durum açıklaması yükümlülüğü doğurmayan hususlarda Şirket tarafından söz konusu haber ve söylentilere ilişkin bir açıklama yapılmasının uygun olup olmayacağı hususu, Yatırımcı İlişkileri Bölümü ve Yönetim Kurulu Başkanı tarafından değerlendirilir.
2 İçsel bilgi niteliğindeki haberler için; i. Daha önce özel durum açıklaması ya da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun kamuyu aydınlatma düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’nda bir açıklama yayınlanmış ise herhangi bir işlem yapılmaz.
ii. Şirket hisselerinin fiyatını, değerini ve tasarruf sahiplerinin yatırım kararlarını etkileyebilecek önemde yanlış bir haber söz konusu ise konu hakkında özel durum açıklaması yapılır. 3 Haber ve söylentiler kamuya açıklanması ertelenen bir bilgiye ilişkin ise;
i. Haberin önemli detayları kapsaması, Şirket kaynaklı olması ve doğru olması halinde, ertelemeye ilişkin sebeplerin ortadan kalktığı kabul edilir ve açıklama yapılır.
ii. Haber yanlış ise, bilginin sızması söz konusu olmadığından herhangi bir açıklama yapılmayabilir. Ancak Şirket ve yatırımcıların çıkarlarının korunması amacıyla gerekiyorsa, asılsız olan söz konusu haberler için açıklama yapılır.

Madde 15: Ortaklık Haklarının Kullanımına İlişkin Esaslar

SPK düzenlemeleri çerçevesinde ortaklık genel kurul, sermaye artırımı, temettü ödemeleri, birleşme ve bölünme ve şirketle ilgili diğer çeşitli hususlar hakkında izahname, ihraç belgesi, davet ve duyuru metinleri KAP’ta ilan edilerek pay sahiplerinin bilgilendirilmeleri sağlanır. Söz konusu dokümanlar düzenlemede belirtilen Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi gibi yerlerin yanısıra Şirket’nin kurumsal internet sitesinde ilan edilerek yatırımcıların bu dokümanlara erişimi kolaylaştırılır.
Şirket’in Olağan Genel Kurul Toplantıları her yıl TTK’da belirtilen yasal süreler içinde gerçekleştirilir. Genel Kurul’da görülecek bilgiler belgeler; Gündem, Hazır Bulunanlar Listesi, Faaliyet Raporu, Denetçi Raporu, Bilanço, Gelir Tablosu, Genel Kurul Tutanağı ve varsa Ana Sözleşme Değişiklikleri olarak sıralanabilir.
İşbu Bilgilendirme Politikasında yapılacak değişiklikler Yönetim Kurulu onayına tabidir.